Dopis od Lékařů bez hranic

13.04.2017 16:28

 Praha, 30. března 2017

Vážená paní předsedkyně,

ráda bych touto cestou ještě jednou poděkovala Vám a Vašim kolegům za štědrou podporu a velkou důvěru.

Dovolím si vypůjčit slova zdravotní sestry Martiny Jurigové, která se zúčastnila misí v Tanzánii a Jemenu: „Na práci s Lékaři bez hranic mě nejvíc motivuje to, když vidím výsledek práce. Mnohdy přijdete do oblastí, kde není žádná zdravotní péče, nebo je jen velmi špatná. A je ohromující vidět, jak rychle se věci můžou změnit. Jak se ze zaprášeného skladu v uprchlickém táboře v Tanzanii stane přes noc centrum pro podvyživené děti a jak se proškolením personálu a dodávkami léků dokáže snížit mortalita dětí na minimum během několika málo dnů či týdnů. A když pak za vámi chodí místní a děkují vám za to, že jste přišli, je to ten nejlepší možný stimul.“

Toto je jen malý příklad toho, co díky darům našich příznivců můžeme poskytovat našim pacientům. Věřím však, že ačkoliv podmínky, ve kterých působí naše týmy, jsou velmi rozdílné od těch zde, v České republice, závazek pomáhat pacientům je to, co nás spojuje.

Naše dárce pravidelně informujeme o dění v naší organizaci prostřednictvím časopisu Bez hranic a dalších materiálů, pokud Vás však bude zajímat něco dalšího nebo budete s čímkoli potřebovat pomoc, prosím neváhejte se na mě kdykoliv obrátit na email alena.novotna@prague.msf.org nebo telefonicky na +420 608 119 150.

Děkuji tedy jménem Lékařů bez hranic, našich pacientů i spolupracovníků a doufám, že nám zachováte přízeň.

S poděkováním a pozdravem,

 

Alena Novotná

Manažerka péče o významné dárce

Lékaři bez hranic – Médecins Sans Frontiéres in Czech Republic, o.p.s.

 

Dopis v pdf
 

Zpět